Favorit målvakt av Buffon

Gigi bestämde sig för att bli målvakt under intryck av spelet Kamerunska Tom N Kono.
Sonson till den berömde målvakten Lorenzo Buffon och landsman till många andra kända målvakter Gianluigi Buffon på första plats sätter Tom N Kono. Det är ett spel av Kamerunska så chockad italiensk pojke som han bestämde sig för att bli målvakt. Behöver jag förtydliga vad målvakten kom ut av Buffon? Men hans idol är nu något rostiga. Så glad att berätta om de Kamerunska. Kommer att avslöja en liten hemlighet. I den individuella rankingen målvakter, ett spel som jag har sett, Kono N, är tvåa. Efter vår Rinat Dasaev.

Som många i vårt land upptäckte jag en Volym som Heter Kono under Vm 1982, som debuterade för landslaget i Kamerun. Jag måste säga att Cameroonians har varit en av de mest mystiska lag i vm. Jag har känt endast en spelare – anfallaren Roger Milla. Åttiotalet i höst Tbilisi “Dynamo” som spelas i den franska “Bastia” i leden och som gjordes av de Kamerunska. Kom ihåg att det var svårt, speciellt Kote Makharadze så saftiga sade namnet på anfallaren. Pro spelas i Frankrike Jean-Pierre Kiryat tokoto jag till min skam visste inte. Veckans “Football-Hockey”, skrev som portar Cameroonians skyddar Thomas N Kono-en av de bästa målvakterna i Afrika. Men jag, på den tiden en elev i åttonde klass, Cameroonians, som alla Afrikanska lag, såg ett lag som inte allvarlig, där deltagande i Vm blev en stor framgång. Långt mer upptagna, som våra kommentatorer kommer att uttala roliga namn av spelarna i landslaget i Kamerun typ Ayobo, Onan eller Bondo.

Men det var tillräckligt för att se matchen mellan Peru och Kamerun, som min inställning till Afrikanerna förändrats dramatiskt. Fransmannen Jean Vincent, som ledde den “lions” innan mästerskapet, kom till Spanien av ett mycket kompetent team. Men störst intryck gjorde målvakt, han är en kapten, som vår press heter Thomas N Kono.

Det är dags att göra förklaring. Kamerun är ett fransktalande land, och namnet på den målvakt av ljud i den franska sätt – en Volym med betoning på Information, som de säger, i första hand – eller snarare ur munnen på N Kono. Jag hade en chans att prata med den berömda Kamerunska i 2005, när Tom kom till Moskva som en av tränarna “Hispaniola”. “Inte har något emot att bli kallad Thomas, inte ens vana vid att denna version av namnet. Men jag Tom”, sa jag, den Kamerunska, verkade mycket trevlig samtalspartner.

Så, Thomas N Kono. Lång, gänglig målvakt med en vit-tandade leende på 32 tänder. Ser ut som han skulle kunna spela en bra svarta i typ Sovjetiska filmer. Ljusgrå tröja och urblekta svarta träningsbyxor. Det var mycket ovanlig i trettio graders värme.

– Jag har alltid spelat i ull byxor. Du skulle ha sett Kamerun gräsplaner… väldigt lite sol brännskador. Därför faller, och den målvakt som ofta har för att falla hårt. Benen är lätt att repa, och då dessa microtrauma lång tid att läka. Ja, infektion, något att fånga. Tights mjukar upp hösten och hjälper till att undvika skador och blåmärken. Så jag använde för att spela i byxor. Var jag het? Afrikanska värmen inte skrämma mig.

Men inte byxorna blev känd som Tom och hans spel. Fantastiska svar – redan i matchen med Peru, han drog ett par mål. Lite mer plast som är unika för svarta. Mod – de Kamerunska målvakt klättrade i hot spots av straffområdet, inte zazhmurivaya ögon. Det är helt infört bollen som en hand kasta sig till hans sekundär linje, och ett ben – bara ditt sätt. Efter matchen mellan Peru och Kamerun, jag började sympatisera med den Afrikanska laget, och hennes matte blev min favorit. Nästa match – polacker, jag ser fram emot.

Efter många år, jag har lärt mig att målvakten Tom blev ganska sent – vid femton års ålder och av en slump. Han började som anfallare, och spelade bra. En hel del poäng. Men en dag på praktiken N Kono behandlas såsom ett starkt slag som bröt armen på målvakten. Hade som ansvariga för händelsen, för att få i porten. Spelade en gång, två gånger, och stannade på inlägg nummer ett. Kompetens spelet i anfall bidrog också, den tidigare anfallaren var ofta gissa var bollen kommer att flyga. För 26 år, och det var vad som var i Kamerun målvakt under Vm 1982, han hade en hel del att vinna fem gånger den inhemska Ligan med klubben, “Tonnerre” och det tar ett par Koppar av den Afrikanska Champions.

More: klick och även sidan – Klicka på länken men också vår nyaste partner sportspel