Vad skulle göra de tjänstemän som av den engelska Fotbollsförbundet

I sin tur, cheferna för de klubbar som insisterade på att den spelare som fått mer än två och ett halvt kilo, var tvungen att överge annat arbete och bli professionell fotbollsspelare.

Vad skulle göra att tjänstemän av det engelska Fotbollsförbundet, att anta lagen om lön bar? Idén var bra – att anpassa kapacitet av klubbar, för att göra dem mer konkurrenskraftiga, inte för att ge stabil dominans av de rika lagen över de fattiga.

På tal om skillnaden i inkomst: fyra kilo på en vecka (den högsta lönen av en engelsk fotboll spelare början av XX-talet) – det är två gånger mer än han var på den tiden en skicklig hantverkare. Till exempel, en spårvagn, driver tjänar på en vecka två pounds och tre shilling, och herrar, stick bygg – två pounds och åtta shilling. Kom ihåg: dubbelt så mycket.

Nu tillbaka i vår tid, och se vad vi har i dag med den skillnaden i lön mellan den högst betalda spelare och vanligt folk (vanligt folk – de som inte spelar fotboll för pengarna). Låt oss ta den genomsnittliga månadslönen i den nuvarande bra av en hantverkare för hundra tusen. Såvida han inte är pilot på planet och inte Vice Duman – de skadliga arbete, och de får mer. Men nu är inte om dem. Med en lön på hundra tusen vi använder listig advokater och revisorer är erfarna, smidig bil och fet elektriker. Den dag dessa goda människor får, respektive cirka tre och ett halvt tusen rubel.

Som ett offer för den professionella fotbollsspelare tar Alexander Kokorin, eftersom han just nu fått ett mål. Det sägs att Alexander får per år inte mindre än 250 miljoner rubel. Skrämmande att tänka på, men låt oss säga att det är. Denna fruktansvärda dividera summan med 365 dagar, att få en lön på sju hundra tusen rubel om dagen.

Alltså, Alexander Kokorin tjänar 200 (tvåhundra) gånger mer än de markerade bra människor med en månadslön på hundra tusen. Eller, med andra ord, bara 200 erfarna revisorer (eller smart bil) tillsammans ska tjäna samma summa som anfallare St. Petersburg “Zenit” utmärkte sig i den sista omgången.

Att känna? – om i slutet av artonhundratalet och början av nittonhundratalet betalda spelare får 2 (två) gånger mer skickliga hantverkare, idag – 200 gånger!

120 år var inte förgäves…

Och slutligen, som alltid i Antik grekiska. Under Perikles – och detta V talet F.KR. – läraren fick ungefär två drachmer en dag. När du anser att åtta drachmer kan köpa fyrtio liter vin, lönen för en lärare i antika grekiska var tio liter vin per dag. Jo, förresten.

Vi rekommenderar också: webbportal